Putkipalokatkot

Ilmanvaihtoputket

Ilmanvaihtoputkien palosuojaus

Ilmanvaihtoputkien palosuojaus

Ilmanvaihtoputkille ei tällä hetkellä ole CE ETA hyväksyttyjä ratkaisuja. Eri valmistajat ovat kuitenkin tehneet leikkauskuvat ja asennusohjeet myös IV-kanaville. Pääsääntöisesti IV –kanavien läpivientien tiivistykset tehdään metalliputkien ohjeiden mukaisesti.

Ilmanvaihtoputket voivat olla villoitettuja tai villoittamattomia. Kun halutaan varmistaa hiljainen ilmanvaihto, tehdään putkiin villoitus äänen takia. Villoitus voi olla osastoiva, mikäli se on toteutettu määräyksien mukaisesti.

Palopeltien osalta toimitaan aina palopellin valmistajan hyväksynnän mukaisesti. Niistä tietoa enemmän valmistajien nettisivuilta.

Metalliputkien palosuojaus

Käytettäessä A2-s1, d0 -mineraalivillaa myös paloturvallisuus huomioidaan. ETA-hyväksynnöissä on mainittu villan ominaisuudet läpiviennin yhteydessä.

Sekä villoitettujen että villoittamattomien putkien palokatkon teemme voimassaolevien hyväksyntöjen ja asennusohjeiden mukaisesti. Samoin kuin sähköpalokatkot, myös putkipalokatkot sijoittuvat palo-osastojen seinä-, lattia- tai kattorakenteisiin.